De waarheid (na openen beperkte tijd houdbaar)

maart 26, 2024 0 Door admin

Ik houd van schrijven. Het geeft me inzicht in mijzelf en de lessen die ik leer. Ik houd er ook van om mensen te inspireren en me verbonden te voelen met mensen. Het internet sluit fantastisch aan op deze behoefte. Wat een tijd om te leven!

Alleen die geschreven teksten online delen, gaat me niet zo makkelijk af. Ik wil namelijk niet overkomen als iemand die het allemaal denkt te weten. Ik geloof niet dat er een absolute waarheid is, die voor iedereen op ieder moment geldt. Mijn kijk op het leven en de waarheid die ik daaraan koppel, verandert met de dag. Een recept dat ik vandaag gezond vind en daarom deel, vind ik een maand later niet meer gezond. Een manier van denken die me laat voelen alsof ik de heilige graal heb gevonden, relativeer ik een paar dagen later weer weg. Mijn waarheid lost telkens weer op. Als een kaars die vanzelf uitdooft en in rook opgaat. Als een regendruppel die neerkomt in de oceaan, wachtend om te verdampen.

Toch wil ik mijn ervaringen en inzichten weer online gaan delen. Ik houd er namelijk van om te schrijven en misschien inspireer ik er nog is iemand mee.