Recept: Vegetarische kapsalon met falafel en zoete aardappel

Recept: Vegetarische kapsalon met falafel en zoete aardappel

april 26, 2023 0 Door admin

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 500 gram zoete aardappel
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 200 gram falafel
– 0,5 komkommer
– 2 tomaten (kunnen ook cherrytomaten zijn)
– 100 gram ijsbergsla (andere sla kan ook)
– 100 gram (volle) yoghurt
– 1 teentje knoflook
– 10 gram bieslook
– Olijfolie
– Zout en peper

Nodig:
– Oven
– Bakplaat en bakpapier
– 1 pan

Dit is een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken voordat je een avond gaat stappen of lang doorzakt met vriend(in)en. Het heeft een goede balans van voedingsstoffen: wat vet (wat helpt om de alcohol af te breken), eiwitten, koolhydraten, groenten en een zelfgemaakte knoflooksaus.

Zie hieronder de 3 stappen voor het maken van dit gerecht (en een bonusstap ;p):

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd 500 gram zoete aardappel in (frites) plakken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Doe vervolgens in het midden van de oven voor 25 minuten.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Bak samen 4 à 5 minuten aan in de pan. Voeg dan nog voor 5 minuten de falafelballetjes toe. Roer af en toe, zodat de falafel rondom bruin wordt.
  3. Snijd de tomaten in stukjes, de komkommer in kleine stukjes en de ijsbergsla klein.
    – Knoflook saus: Pers 1 teentje knoflook uit, snijd de bieslook fijn en voeg dit samen toe aan een kom. Doe er vervolgens 100 gram yoghurt bij en wat zout en peper. Nog even roeren en klaar is je saus.

Serveren: Leg alles op een bord in de volgorde van de stappen. Genieten maar!